top of page

Wat als je zou rijden met 100% aandacht bij je paard?

En niet bij de jury, de rennende paarden in de paddock of de mensen in de kantine. 

In deze online training leer je hoe je je aandacht bij het rijden houdt zodat: 
 

 • je rijdt met zelfvertrouwen zowel op wedstrijd als thuis. 

 • je weet wat je moet doen als je bevriest tijdens je proef. 

 • je jezelf weer kunt ontspannen als je overspoeld wordt door zenuwen. 

 • je iedere training weer een stap vooruit gaat.

 • je niet bezig bent met de blikken van mensen langs de kant of met de vogels in de sloot. 

En als iedereen in rep en roer is door een vogel in de bak, besef je dat jij die niet eens gezien hebt. 

€99,-

nu €39,-

A37I1585 kopiëren.jpg

Je zet je paard terug op stal maar je hebt het gevoel alsof je niet echt getraind hebt.

Je negatieve gedachten en onzekerheden zorgen ervoor dat je tijdens het rijden niet bezig bent met het rijden zelf, maar met gedachten óver het rijden. 

 • Je bent bijvoorbeeld de hele tijd bezig met die mensen in de kantine die naar je kijken.

 • Je voelt dat je paard niet fijn loopt en jij vraagt jezelf af of je het ooit wel gaat leren, of je je paard niet kapot rijdt en waarom het nou niet lukt.  

 • Of je bent op wedstrijd en je rijdt al langer in dezelfde klasse en vindt dat je nu tocht echt een keer twee winstpunten per proef moet kunnen rijden.

Misschien gaat het bij jou minder om presteren maar vooral om overleven. Dan ben je bang dat je eraf valt of onzeker of je paard niet gaat schrikken. Ook hier heb je je gedachten card blanche gegeven om lekker op zoek te gaan naar gevaar. 

 

Doordat je je gedachten alle kanten op laat gaan, ben je er met je aandacht niet bij. Je zit wel op je paard, maar je bent in je hoofd. Je rijdt niet zo goed als je zou kunnen en je paard gaat eigenlijk steeds minder goed lopen. 

En jij wordt steeds onzekerder. 

Er moet een betere manier zijn.

Je gedachten niet meer de vrije loop laten maar bewust gaan sturen.

Als je rijdt met focus heb je grip op je training. Maar focus krijg je niet door "kom op, even focussen nu!" te zeggen.

Focus krijg je als je precies weet wat je moet doen. Dus door je aandacht bewust te sturen houdt je je brein bezig met wat relevant is.

 

Dit doe je met taakdoelen, dat zijn kleine doelen over het ‘hoe’ van het rijden. Bijvoorbeeld binnenbeen lang, hand ontspannen, buitenschouder begrenzen, actief aan je kuit maken. Dat klinkt heel cliché maar het is dé #1 oplossing voor heel veel mentale uitdagingen. 

En precies de oplossing om te rijden met zelfvertrouwen en ontspanning!

Shoot%20Romy%20HPS%20-%2015_edited.jpg

Focus krijg je door te rijden met een plan.
 

Ik heb een masterplan met 8 stappen ontworpen zodat jij jouw focus-plan kan maken. Je weet precies wat je gaat doen iedere training en daardoor leer je rijden met laserfocus. 

Je maakt jezelf niet langer gek met negatieve 'wat-als' gedachten en daardoor kan je rijden met ontspanning & zelfvertrouwen. 

 

De uitgewerkte 8 stappen vormen de basis voor jouw eigen persoonlijke focus-plan richting je dromen. Dit helpt je om:

 • Je zelfverzekerder te voelen, omdat je elke dag precies weet wat de drie belangrijkste prioriteiten van je training zijn.

 • Als je iets spannend vindt, meteen je gedachten te kunnen sturen naar je paard. De beste afleidingstruc ooit. 

 • Op wedstrijd je aandacht bij je proef te kunnen houden waardoor je net zo goed rijdt als thuis. 

Dit ontvang je:

 ✅ De handleiding met 8 stappen om jouw dromen werkelijkheid te maken

 ✅ Een 30 minuten durende video, waarin ik je persoonlijk door de stappen heen begeleid

 ✅ Een visualisatie die je helpt om je brein te laten voelen hoe focus voelt waardoor je het makkelijker bereikt in het zadel.

 ✅ Jouw persoonlijke focus-plan met 3 prestatiedoelen voor elke training

 ✅ Meer zelfvertrouwen in het zadel

€99,-

€39,-

mock up doelen stellen NL.png
star.png
star.png
star.png
star.png
star.png
A37I1348 kopiëren.jpg

1

Jouw toekomst

2

3

Overzicht

Je dagelijkse trainingsdoelen zijn kraakhelder terwijl je je einddoel in het verlengde dichterbij ziet komen.

Zelfvertrouwen

Je bent minder bang en onzeker omdat je je gedachten onder controle krijgt.

Motivatie

Je werkt met kleine stapjes en ziet iedere dag vooruitgang. Je hebt veel zin om te gaan rijden.

 • Hoe werkt de training?
  Je gebruikt de video & het werkboek naast elkaar. In de video zal ik je helpen je doelen te stellen. Het is de bedoeling dat je er lekker rustig voor gaat zitten. Ik hoop dat je je op de bank opkrult, en dan de oefeningen doet. Ik neem je mee door de oefeningen. Op sommige momenten vraag ik je om de video te pauzeren en de oefeningen te maken. Je kunt er zo lang over doen als je wilt.
 • Hoe lang duurt de training?
  Ongeveer 2 tot 3 uur. Het ligt er aan hoe veel tijd je neemt voor de oefeningen. Je kunt de video bekijken en pauzeren om de oefeningen te maken, dus je kunt je eigen tempo bepalen. Ik raad aan om het zeker als tijd voor jezelf te beschouwen. Neem de tijd om na te denken over wat je nou echt wilt bereiken en te dromen over alle mogelijkheden.
 • Voor wie is de minitraining?
  Gender, leeftijd, nationaliteit, niveau: het maakt niet uit. De training is voor alle ruiters (of werk-aan-de-hand trainers) die willen leren omgaan met alle afleidingen tijdens het rijden. De handleiding en het webinar zijn in het Nederlands.
 • Het stellen van doelen zet me onder druk. Ze geven mij het gevoel dat ik moet presteren en dat maakt me onzeker.
  We verwarren het stellen van doelen vaak met een ijzeren discipline en zeer streng voor jezelf zijn. Ik geloof in het tegenovergestelde. We maken de stappen zo klein en je voelt je zo gemotiveerd dat je je doelen bereikt met niks dan liefde voor jezelf. En je maakt een doel maar je stuurt op gevoel. Dus bijsturen kan altijd en het is ook nodig om flexibel te zijn met paarden. Er komt geen doelenpolitie met een samurai-zwaard controleren of jij wel je doelen hebt behaald. Je stelt je doelen om te rijden met focus en het eindresultaat laat je los. Dit doelenplan is een sneuvelversie en alleen bedoelt om een stip op de horizon te hebben waardoor je rijdt met focus.
 • Ik heb al ervaring met doelen stellen. Is dit dan ook iets voor mij?
  Als je al ervaring hebt met doelen stellen, maar ze nog niet allemaal bereikt hebt, dan is dit zeker een goede handleiding voor je. Ik geef je tips, zodat je in de toekomst al je doelen zult behalen. Ook voor topsporters en trainers is deze handleiding zeer nuttig. Behaal jij al je doelen al? Dan is dit niet iets voor jou ;)
 • Ik heb al eens geprobeerd om doelen te stellen en dit werkt niet voor mij.
  Dan heb je je doelen niet op de juiste manier gesteld. Je hebt je doelen waarschijnlijk niet bepaald omdat je verloren bent geraakt in een te grote hoeveelheid aan doelen, je motivatie bent verloren of niet in staat was om door te zetten. Het formuleren van duidelijke, kleine en effectieve doelen is een vaardigheid die ik je in deze handleiding ga leren. Dit werkt voor iedereen.
 • Wat als het me niet bevalt?
  Ik heb geen enkele student gehad die niet tevreden was over de handleiding. Ik beloof je dat als het je echt niet bevalt, je je geld terug krijgt. Stuur me binnen 14 dagen een email met minstens 50% van de oefeningen voltooid… en ik geef je met alle liefde je geld terug.
bottom of page