top of page

Waarom haal je je doelen niet?

Heb jij ook het gevoel dat je niet echt stappen zet? Wordt je ook onzeker omdat je ruiters om je heen wèl vooruit ziet gaan? Ben je tijdens het rijden vaak afgeleid door gedachten wat mensen ervan vinden en of je het wel goed doet? Vraag je je ook af waarom het zo lang duurt?

 

Waarschijnlijk heb je geen doel. Maar een droom.

Grote kans dat je alleen een romantische droom hebt wat je met je paard wil bereiken. Voor het eerst op wedstrijd gaan, je paard zelf zadelmak maken of misschien Z2 rijden. Dit zijn prachtige dromen maar zonder concrete taakdoelen ga je ze niet behalen. 

PaulienxAnne%2037_edited.jpg

Eerlijk? De meeste ruiters doen maar wat. Ze rijden fanatiek, doen mega hard hun best, rijden eindeloze rondjes om hun paard 'fijn' te krijgen, maar ze missen richting en weten eigenlijk niet preciés wat ze aan het trainen zijn. 

Harder en harder trainen gaat je nergens brengen. Je gaat nooit je doelen bereiken als je geen doelen hebt. Het antwoord zit dus niet in de symptomen aanpakken, maar in doelen stellen. 

  • Ruiters die gericht doelen stellen zijn gemotiveerder, hebben meer focus & aandacht en uiteindelijk meer zelfvertrouwen. Zij stappen iedere dag op hun paard met een concreet plan, ze hebben 2 taakdoelen waar ze per training aan werken en weten precies wat ze wanneer moeten doen.

  • Omdat ze hun doelen wekelijks evalueren zien ze de stappen die ze zetten en zijn ze zich bewust van hun voortuigang. Hoe vaker je het gevoel hebt dat je vooruit gaat hoe sterker je mentaal wordt. Je zelfvertrouwen groeit letterlijk. 

  • Als klap op de vuurpijl zijn ruiters die het doelen-stellen serieus nemen heel goed in staat hun aandacht te sturen. Als zij op wedstrijd gaan en zenuwachtig worden, kunnen ze zichzelf makkelijk herpakken. Dwaalt hun aandacht af naar bloembakken of juryhokjes? Hup, terug naar hun taakdoel en de focus is weer terug bij het paard. Op deze manier reken je af met je wedstrijdzenuwen!

Geniaal toch? Wil jij dit ook? Motivatie, focus en zelfvertrouwen? Dat kan als je de tips uit het ebook toepast. 

 

Download nu meteen het ebook Stap voor Stap naar je Doel en laat jouw dromen werkelijkheid worden!

mock-00058.png

Schrijf je in voor de Mindset Mail en ontvang:

  • het ebook STAP VOOR STAP NAAR JE DOEL zodat je echt bereikt wat je wil bereiken

  • een regelmatige email bomvol tips om ècht mentaal sterk te worden


Je gaat akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens de privacyverklaring. Ik behandel je gegevens vertrouwelijk. Check ook even je spambox!

Dit is wat anderen ervan vinden:

natalie-grainger-8uB5kFKWWkk-unsplash.jp

Merel

Ik was altijd mega zenuwachtig voor wedstrijden maar doordat ik me nu  op mijn taakdoelen focus lukt het me nu om ontspannen op mijn paard te zitten. 

natalie-grainger-8uB5kFKWWkk-unsplash.jp

Monique

Mijn paard en ik gaan heel steady vooruit nu. Ik ben me bewust van mijn vooruitgang als ruiter en voel me daardoor heel zelfverzekerd en blij. 

natalie-grainger-8uB5kFKWWkk-unsplash.jp

Cathelijn

Ik rijd recreatief en heb geen wedstrijddoelen maar wel andere doelen die ik met mijn paard wil bereiken. Ik heb heel veel plezier gekregen samen met mijn paard. 

bottom of page