top of page
Screenshot 2022-04-26 at 09.52.30.png

Eerste hulp bij twijfel

Misschien vind je het heel spannend om mee te gaan doen met de volgende ronde van de Mindset Academy. En dat is een kip-ei verhaal, kijk maar:

Je wil graag meedoen omdat je van je onzekerheid af wil komen en om van je onzekerheid af te komen moet je mee doen. En diezelfde onzekerheid weerhoudt je ervan om mee te doen.  Want wat als...

Dus als je naar die onzekerheid luistert, kom je niet van je onzekerheid af. 

Dus ergens moet je de cirkel doorbreken. Nu ben ik toevallig expert in werken met onzekerheid dus ik ga je daarmee helpen met als doel dat je na het lezen volmondig ja of nee kunt zeggen. En niet meer eindeloos twijfelt. 

We gaan samen uitzoeken of de Mindset Academy iets voor jou is. 

Er zijn dan twee opties: Je doet het niet of gaat je inschrijven. 

IMG_0143 (2).jpg

Iedereen start op een ander punt maar je mindset bepaalt waar je kunt eindigen.

Ik kan niet bij alle coachingsessies aanwezig zijn.

Ik adviseer om minimaal bij 6 coaching sessies aanwezig te zijn. Als je er 2 of 3 mist is dat geen enkel probleem. Alle sessies worden opgenomen zodat je ze op je eigen tijd terug kijken. Voelt het als ‘zonde’ als je niet overal bij kan zijn? Dan zou ik je willen vragen of er ooit een tijd komt dat je wel overal bij kan zijn. Misschien denk je dat dat in de toekomst wel zo is maar in werkelijkheid komen er altijd dingen tussen en loopt je agenda ook dan snel vol.

 

Probeer dit aan te houden: 

Kan je bij 6 of meer sessies aanwezig zijn?        >> Inschrijven.

Red je het niet om bij 6 sessies aanwezig zijn? >> uitstellen naar een volgende ronde.

Ik vind dat ik het eigenlijk zelf moet kunnen. Iedereen kan het toch zelf? 

a.    Vind je dat het goed lukt zelf? Als jezelf haten zou werken, dan had het nu al wel gewerkt. Je kunt jezelf niet vooruit haten. Deze ‘harde’ houding naar jezelf werkt je juist tegen. Daarmee maak je het jezelf onnodig zo moeilijk. Zou je het niet diep van binnen heel fijn vinden als je het niet meer allemaal alleen hoeft te doen? 


b.    Van veel mensen weet je niet dat ze een coach hebben. Er heerst nog steeds veel taboe dus veel mensen hebben wel een coach maar dat weet jij niet. 

Ben ik niet te oud?  

De ‘oudste’ deelnemer aan de Mindset Academy is 59 jaar. Haar reden was dat ze (waarschijnlijk) begon aan haar laatste paard en zo enorm verlangde naar rijden met plezier, met ontspanning en om die druk van de mening van anderen los te laten. Ze zag dat ze haar hele leven lang heeft gereden met onzekerheid en ze gunde het zichzelf om nu echt te gaan genieten. Ben je daar ooit te oud voor? 

Ik heb nu niet genoeg tijd. 

Hier kan alleen jij zelf het antwoord op weten. Ik kan niet in je agenda kijken natuurlijk. Zelf stel ik mezelf de vraag hoeveel tijd ik niet bewust effectief benut.

 

Misschien zit je wel iedere dag een uur te scrollen of te netflixen? Als dat een bewuste keuze is, is dat helemaal top (en ook lekker om even niks te doen). Maar vaak gaat dat onbewust en heb je daardoor het gevoel dat je geen tijd hebt. Of ben je veel aan het piekeren en maak je je druk? Ook dat is een besteding van je tijd. 


De Mindset Academy kost je ongeveer 2,5 uur per week. Als je eerlijk naar je agenda kijkt, heb je dan echt geen tijd? 

Ga ik er wel het maximale uithalen? 

Deze is simpel. Je haalt namelijk nooit ergens alles uit. Als ik naar de Efteling ga kan ik altijd wel ergens nog een keer in, of als ik naar de sportschool ga kan ik altijd nog ergens meer gewicht pakken en dat is met de Mindset Academy ook zo. Je wil namelijk als de bliksem afleren dat je overal ‘alles uit moet halen’.

 

Als je deze gedachte hebt zeg ik altijd dat je JUIST mee zou moeten doen. Die gedachte is namelijk de kern van het probleem van je mindset. Als je er alles uit wil halen dan ga je nooit op wedstrijd want het is nooit goed genoeg. Je baalt tijdens het rijden omdat die ene oefening niet goed gaat en je dus niet alles uit je training hebt gehaald. Deze gedachte is gevaarlijk want je begint namelijk niet eens want wat als je er niet alles uit haalt? Dus stel dat je ‘maar’ 80% uit de Mindset Academy zou halen, dan heb je er al 80% meer uit gehaald dan wanneer je niet mee zou doen. Schrijf je nu in. 

Ik rijd nu even geen wedstrijden, heeft het wel zin? 

Als je op dit moment helemaal niet rijdt, raad ik je af om mee te doen. Als je even een wedstrijdstop hebt dan is het juist een goed moment om mee te doen zodat je alle technieken onder de knie kan krijgen. Je gaat daar dan thuis mee oefenen om het later op wedstrijd in de praktijk te brengen. Zoals je ook niet leert zeilen op open oceaan, maar eerst op een rustig binnenwatertje, zo leer je de technieken ook eerst thuis. 

De Mindset Academy duurt drie maanden. Grofweg is dit de verdeling: In de eerste maand zijn we nog helemaal niet bezig met rijden of oefeningen tijdens het rijden. In de tweede maand gaan we thuis oefenen met de technieken. n het ideale scenario rijdt je in de laatste maand van de mindset Academy een keer een wedstrijd zodat je daarmee kan oefenen. 
 

De investering is te groot. 

Ai ik snap je gevoel heel goed. Laten we even kijken wat de verschillende opties zijn. Ik snap heel erg dat je een goede keuze wil maken bij zo’n groot bedrag. 

> Heb je het geld letterlijk niet?

Dan kan je simpelweg besluiten niet mee te doen. Of je gaat op zoek naar een manier waarop je het geld bij elkaar kan verzamelen. Ik hoor van veel ruiters dat ze het geld lenen van hun ouders of partner. Maar ik hoor ook regelmatig dat ze een deel van hun vakantiegeld of bonus ervoor inzetten of even een paar maanden minder gaan uitgeven.  Dat is jouw eigen keuze en jouw prioriteit. Je kunt altijd in termijnen betalen.


> Heb je het geld wel maar vind je het wel erg veel geld?

Dit soort bedragen uitgeven is altijd mega spannend. Je kunt je geld maar één keer uitgeven dus ik snap heel goed dat het spannend is. Laten we eens kijken naar de volgende vraag:

 

Denk je dat het de investering waard is? 
o    Ja > Denk je dat het de investering waard is maar blijf je twijfelen omdat je het heel erg spannend vind? Laten we dan even bellen samen om te kijken of het iets voor je is. Ik smeer je niks aan, maar we gaan samen kijken of er nog een andere angst onder zit waardoor je het spannend vindt. Heel logisch en ik help je graag om een (voor jou!) juiste beslissing te maken. 
o    Twijfel? > Ga dan door naar de volgende vraag. 
o    Nee? Eitje, dan zou ik zeker niet mee doen ;) 

Gaat het wel werken voor mij? 

Dit is zo'n logische vraag en eigenlijk ook een angst. "Gaat het wel voor me werken? Kan ik het wel volhouden?"

Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het gaat werken. Er zijn wel een aantal factoren die de kans sterk vergroten. Bijvoorbeeld: je neemt het serieus, je maakt er tijd voor vrij, je hebt al wat zelfreflecterend vermogen ontwikkeld en je komt opdagen. Dat laatste betekent dat als je het moeilijk vindt, dat je je door mij laat coachen. Dat je vragen stelt, dat je aangeeft wat je moeilijk vindt.

 

De enige reden dat het niet gaat werken voor je is als je opgeeft. Als we samen merken dat een bepaalde oefening niet echt aanslaat of net niet zoveel effect heeft hebben we ook nog oefening B, C, D, E, F etc etc. Het kan zijn dat we even moeten zoeken naar wat voor jou werkt maar er zijn zo veel opties, oefeningen en technieken dat we altijd wel vinden wat er bij jou past. 

Ik snap je twijfel heel erg goed, maar vanuit mijn stoel zie ik dat het eigenlijk bij iedereen werkt die zich ervoor inzet. 

Mijn paard is geblesseerd en ik mag ‘m binnenkort pas weer oppakken. 

Dan is dit hèt moment om aan de slag te gaan zodat je straks niet zelf de zwakste schakel bent mentaal. Jij kan dan als je er weer op mag juist je paard goed begeleiden en ondersteunen. En bovendien heb je nu misschien wel wat tijd over? 

De Mindset Academy duurt drie maanden. In de eerste maand zijn we nog helemaal niet bezig met rijden of oefeningen tijdens het rijden. Als je de eerste maand niet rijdt, is dat dus geen probleem. Het is fijn als je in de tweede maand wel wat aan het rijden bent zodat je de technieken in de praktijk kan brengen. Al met 5 minuten rijden per dag kan je de technieken oefenen. Je hoeft daar geen uren voor in het zadel te zitten. Dus ook tijdens het revalidatietraject van je paard kan heel goed mee doen met de Mindset Academy. 
 

Ik heb op dit moment ook psychische of psychiatrische klachten. 

Als je bijvoorbeeld last hebt van een depressie, persoonlijkheidsstoornis, eetstoornis, angststoornis, burn-out of PTSS kan je helaas niet mee doen aan dit programma. Ik raad je aan om daarvoor gespecialiseerde hulp te zoeken en wens je veel sterkte in zo'n moeilijke tijd!

En? ben je eruit? 

Wil je nog even met me sparren over je keuze? Ben je er nog niet helemaal uit en wil je even kennis maken? Of ben je er helemaal klaar voor en wil je alvast even je verhaal doen en horen hoe goed het is dat je deze beslissing maakt? 

Neem even contact met me op en dan kom ik vandag nog bij je terug. 

Ik kijk ernaar uit om van je te horen!

Screenshot 2022-04-26 at 09.57.27.png
bottom of page